المقادير
حبات بطاطس كبيره الحجم
ملعقه زيت نباتي
كوب دجاج مطبوف ومفروم حوالي (150)جرام
ربع حبه فليفله حمرا مفرومه
ربع حبه فليلفه خضرا مفرومه
مكعب مرقه دجاج
ثلث كوب مايونيز
40 جرام زبده سائله
ملعقه ثوم محمر
نصف كوب جبنه تشيدر مبشور
رشه فلفل اسود حسب الرغبه
الطريقه
1- تشطف البطاطس جيدا وتثقب بالشوكه.
2- توضع البطاطس في صينيه الشي ثم تشوي في الفرن بحراره متوسطه لمده ساعه تقريبا او حتي تصبح طريه.
3- تقطع حبات البطاطس الي انصاف وتفرغ من الداخل مع مراعاه ابقاء سمك جدار الحبه 5 سم تقريبا.
4- توضع البطاطس في صينيه الشواء وتطلي من الداخل بالزيت ثم تشوي في فرن حار لمده 10 دقايق.
5- يهرس الب البطاطس المفرغ في وعاء ويضاف اليه الدجج والفلفل المفروم وبودره مرقه الدجاج والمايونيز والزبده والثوم المحمر.
6- تملا البطاطس بالخليط .
7- يرش فوقها الجبنه الشيدرثم الفلفل كميه بسيطه.
8- توضع ثانيا في الفرن حتي تصبح لونها بورونزي لمده ربع ساعهفي درجه حراره متوسطه ثم تخرج وتقدم ساخنه مع المكرونه او العيش وبالهنا والشفا.